Resfebrig.

Packat & klart! Om ca 7 timmar åker vi...
Lilla prinsessan sover och jag ska titta på "bonde söker fru".
Det blir nog inga blogginlägg under resan, men jag återkommer om tre veckor! ^_^/


Första kalaset!

Igår hade min lilla prinsessa sitt första födelsedagskalas.
Alla som var bjudna kom och det var full rulle i ett par timmar! Efteråt var vi alla trötta men jag fick genast börja sopa och dammsuga golvet... Det fanns väldigt mycket kaksmulor, överallt! Jag antar att det är nåt som kommer att bli värre för varje år. :)
Prinsessan Miu fick smaka tårta för första gången i sitt liv. Hon tyckte nog att det var gott, men föredrog majsbågarna. Kanske det är bra. :)



Min lilla prinsessa fick fina presenter.
Hon kunde öppna presenterna alldeles själv, men det var nog omslagspappret som var mest intressant. Inte innehållet. ;)



(Min lilla söta prinsessa är förresten inte 1 år ännu. Hon fyller år när vi är i Japan.)

Längtar...

Japanresan närmar sig med stormsteg och jag börjar längta efter alla roliga saker vi ska göra...

  • Karaoke är ett måste! <3
Min man brukar komma med.
Men bara för att visa mig hur man byter låtar och ringa och beställa ett stort glas メロンソーダ. Sen får (måste) han lämna mig ifred... Jag sjunger helst karaoke ensam... Konstig typ. :D

  • På den här hemsidan finns godsaker som jag tänker frossa i: Mister donuts
  • Jag tänker absolut ta purikura med min lilla prinsessa. Vi har bokat tid för professionella foton när vi är i Japan, 1-årsfoton, men jag tror faktiskt att purikura-fotona blir roligast! Även om de bara är foton i miniformat. :) Här är lite purikura som jag och min man tog för ca 3,5 år sen:



Mat, mat och åter mat. Vi blir som besatta i Japan! Vi planerar alltid vad vi äter så att vi alldeles säkert hinner med allt under resan. Sushi blir det flera gånger. Jag gissar att kaitensushi blir populärt för min 1-åring. Hon älskar att titta på saker som rör sig. :)




  • Shopping i Japan kan inte jämföras med nåt annat. Det är otroligt roligt att shoppa i Japan. Allra bäst tycker jag om Aeon shopping mall som finns på flera ställen i Japan. Där finns allt och jag kan lätt spendera en hel dag där. Det går inte mera, nu när jag har barn. Ett litet shoppingcenter som jag älskar är Ito Yokado i Nara. Det var nämligen det första stället jag gick till (och hittade till) helt ensam. Där betalade och pratade jag japanska för första gången utan hjälp av maken. Det kändes stort, för sådär 5 år sen. Hursomhelst så har stället liksom fått en liten plats i mitt "shopping-hjärta". :)



  • Angela Aki Live! Jag har länge velat se nån japansk pop/rockartist live och nu ska det äntligen bli av.

Men allra roligast blir det nog att få visa min lilla prinsessa sitt andra hemland. Vi ska göra vårt bästa för att hon ska få en bra resa och träffa så många släktingar som möjligt. Hon är mycket efterlängtad! :)

RSS 2.0